Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és AMI

pollacksuli
  • 2021. Tahitótfalu
  • Kossuth Lajos u. 26.
  • Tel.: 06 26 385 741
  • E-mail: szigetisk@gmail.com
Vissza a hírek oldalra

A tahitótfalui iskola nyári táborai

 

Nyáron táborokat szerveztünk iskolánk tanulóinak 4 héten át. Erzsébet táborok zajlottak júliusban és augusztus elején, melyeken iskolánk több, mint 60 tanulója vett részt. Az államilag támogatott napközis táborban a programokat, négyszeri étkezést a Magyar Állam biztosította. Augusztus utolsó hetében pedig napközistábor zajlott iskolánkban 20 tanuló részvételével, és július közepén két héten át az önkormányzat és a TETA által szervezett táborokban szerezhettek élményeket a tahitótfalui gyerekek.

Köszönetet szeretnék mondani kollégáimnak a táboroztatásért. Az Erzsébet táborok szervezése és adminisztrálása nagy feladatot rótt a kollégákra, köszönet illeti Éliás-Szalay Istvánt, Éliás-SzalayÁgnest, Viplak Katalint, Szabó Tamásné Gyöngyit, Balogh Zsoltot, Lehóczky Dollit, Kovács László Zoltánt, Kovács Lászlóné Juditot és Hock-Lupták Rékát. Köszönjük Éliás tanárúrnak, hogy koordinálta a tábor szervezését. Az államtól nyert pénzből a programokon kívül játékokra is jutott pénz, melyek mind itt maradnak iskolánkban.

A napközis táborért köszönet az ügyelésért Gyarmathy Rékának, Szűcs Katának,  Papp Juditnak, a szervezésért, táboroztatásért nagy köszönet Farkasné Szabó Jutkának, Urbanics Mariettának és Princzné Bérczi Krisztának.

Erzsébet táborok – 5 tábort szervezett iskolánk az országos 5000 Erzsébet táborból

Az első hét egyik csoportjában 18 diák vett részt, 2-6. osztályos korosztályból. Igyekeztünk ennek a tág korosztálynak is összefogó, kisebbeket, nagyobbakat is lekötő programokat összeállítani. Voltunk biciklitúrán, látványos fizikai és kémiai kísérleteket hajtottunk végre, szépítettük a környezetünket, szemetet szedtünk, megismerkedtünk a vízpart jellegzetes növényvilágával. Készítettünk szelektív hulladékgyűjtő kukákat az iskola számára, amit reméljük, a tanév során minél több diák és pedagógus fog a feliratozásnak megfelelően használni. Továbbá ellátogattunk Budapestre az Elevenpark játszóházba, ami a kérdőívek alapján a legnagyobb sikert aratta a gyerekek körében. /Éliás-Szalay Ágnes és Éliás-Szalay István táborvezetők/

 

 

Az első turnus kicsik csoportját a két elsős tanító néni kísérte. A gyerekek , három kivételével, volt első osztályosok voltak. A programokat az életkoruknak megfelelően állítottuk össze. Sok volt a közös játék, aminek a hosszú otthonlét után különösen örültek.

Ellátogattunk Leányfalura és Visegrádra, a játszóterekre, a Királyi Palotába. Játszottunk a Duna parton és túráztunk a Hétvályús forráshoz. Pihenésképpen  korongozhattak, új néptáncot tanulhattak a gyerekek a hűvös termekben. Volt sok közös társasjátékozás is. A programból a közös fagylaltozás sem maradt ki.Fárasztó hét volt, de mindenki elégedetten távozott. /Szabó Tamásné Gyöngyi és Viplak Katalin táborvezetők

 

 

 

 

 

 

Táborunk programjában hagyományőrzés, kézműves foglalkozás keretében néptáncoktatás, korongozás, íjászkodás szerepelt. ezeket a foglalkozásokat mesterségükben elismert szakemberek irányították.

Fenntartható fejlődés keretében, hulladékgazdálkodás ill. hulladékfelhasználás kézműves foglalkozás keretében, pet palack díszek készítése. Hagyományosan beiktattunk egy szabadidőpark takarítást is.

Kirándulásaink is sokrétűek voltak. Leányfalura gyalogtúra, Szentendrén marcipán múzeum, Visegrádon fellegvár, bobozás és gyalogtúra valósult meg.

Virológiai előadásunkat kiegészítette egy biomérnök hallgató előadása is.

A csoport életkorának megfelelő programozási játékkal ismerkedhetett meg informatikus szakember segítségével.

A tábor szerteágazó programjai közül mindenki megtalálhatta a neki tetsző tevékenységet.

Ez a hét biztosíthatta számára a kellemes és hasznos időtöltést.

/Kovács Lászlóné Judit és Kovács László táborvezetők/

 

 

 

 

 

 

2020.július 06 és 10 között volt a mi turnusunk. Sok szervezés előzte meg az első napokat. Minden nap 8-délután 5-ig biztosítottunk programokat a táborozó gyerekeknek.

Sok kiránduláson vettünk részt, a legemlékezetesebb a Budakeszi Vadaspark kirándulásunk volt.

Nagy élmény volt mindnyájunknak a Visegrádi királyi palota megtekintése, mely tárlatvezetéssel zajlott. Szárnyashajóval elmentünk Zebegénybe. Az államilag támogatott tábor költségvetésébe új udvari játékok vásárlása is belefért. A gyerekek és mi tanárok is nagyon jól éreztük magunkat

/Lehóczky Dolli és Balogh Zsolt táborvezetők/

 

 

 

Az 5. turnusban 20 gyermek táborozott, elsősöktől kedve egészen a hatodikosokig. Színes programokkal készültünk, hogy kicsiknek, nagyoknak egyaránt kedvébe járhassunk.  A táborozóink örömmel játszottak a társasokkal, néptáncoltak, szép karkötőket, kulcstartókat készítettek gyöngyből, érdeklődve hallgatták a hangszerbemutatót. A hét folyamán nagy hangsúlyt kapott a természetismeret is. Érdekes kísérleteket láthattak, kirándultak, befőttesüvegből lepkeetetőt, PET-palackból vízfenékvizsgáló készüléket készítettek a lelkes kis résztvevők. A gyerekek saját maguk állítottak elő festékeket lisztből, sóból, ételfestékből, illetve a közösen gyűjtött növényekből dörzsmozsár segítségével.   Az utolsó napon a Budakeszi Vadasparkba látogattunk el.  Nagy élmény volt a gyerekek számára az állatsimogató, és a Vadaspark melletti Kalandpark, ahol az ügyességüket is kipróbálhatták. /Hock-Lupták Réka és Éliás-Szalay István, táborvezetők/

 

picpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpic pic pic pic