Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és AMI

pollacksuli
  • 2021. Tahitótfalu
  • Kossuth Lajos u. 26.
  • Tel.: 06 26 385 741
  • E-mail: szigetisk@gmail.com
Vissza a hírek oldalra

Pollack-nap

Galéria 1 2 3

Iskolánk névadójáról, Pollack Mihály építészről minden évben megemlékezünk egy külön napon, a Pollack-napon. Az idei évben a Pollack-nap a művészetek napja volt, amikor nemcsak Pollack Mihály munkássága került a nap középpontjába, hanem a zene, zenei nevelés nagymestere, Kodály Zoltán munkássága is, akinek idén ünnepeljük születésének 135. évfordulóját, de megemlékeztünk halálának 50. évfordulójáról is.

Közös énekléssel, díjkiosztással kezdődött a nap. Okleveleket, jutalmat vehettek át a korábbi versenyek jó szereplői, a Sialia énekverseny győztesei, és az erre a napra meghirdetett természetfotó pályázatra benevező gyerekek is.  Az alsósok a katolikus temetőben PollackMihály sírjánál koszorúztak, a felsősök pedig a Kossuth Lajos utcai épület homlokzatán lévő Pollack dombormű előtt.

 Pollack Mihály munkásságáról és Kodály Zoltán életéről tájékozódhattak a gyerekek tartalmas vetítések kapcsán, majd az akadályverseny következett. Ügyességi versenyek, hangszerfelismerési, kreatív feladatok várták a gyerekeket. A nap végén a Csürrentő zenekar a moldvai csángók életével, szokásaival és zenéjével ismertetettek meg bennünket.

Köszönjük Kökényné Krafcsik Ibolyának az ötletet, azt, hogy Kodály szellemében együtt énekelhetett az egész iskola! Köszönjük Vaczó Zoltánnak, Csereklyéné Szente Ildikónak és Fábián Csabának a szervezést, a kollégáknak a tartalmas feladatokat és a segítségüket!

Az április 7-i Pollack-gálán folytatjuk!

Iskolavezetés

picpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpic pic pic pic