Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és AMI

pollacksuli
  • 2021. Tahitótfalu
  • Kossuth Lajos u. 26.
  • Tel.: 06 26 385 741
  • E-mail: szigetisk@gmail.com
Vissza a hírek oldalra

Pilis-Dunakanyar Hírmondónak:

 

Hogy oldottuk meg a digitális oktatásra áttérést? kérdésre a válaszom:

 

A Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola közössége példamutatóan fogott össze az új digitális oktatásra áttérésért. Már a nulladik napon a munkaközösség-vezetőkkel lefektettük az új tanítási rend sarokpontjait, a szülőkkel kialakítottuk a kommunikációt, napi szintű kapcsolatban állnak elsősorban az osztálytanítók, osztályfőnökök a tanulók szüleivel. Az iskolában ügyeleti rendszer van, intézményvezető vagy helyettes, iskolatitkár, pedagógiai asszisztens, technikai dolgozók tartózkodnak bent minden nap 8.00 órától 16.00 óráigKérésre adtunk ki használatra tableteket, laptopokat tanulóknak, kollégáknak is, így informatikai eszközhiányról nem tudunk a tanulói-tanári közösségünkben. A digitális átállásnál nagy segítséget jelent a rendszergazdánk, G. Szalai István és a KRÉTA felelős kollégánk, Éliás-Szalay István rengeteg munkája.

Két fő fórumon történik a digitális tanítás:

A KRÉTA felületen történik az adminisztráció, ahol a tanárok írják az órákat, házi feladatokat adnak a tanulóknak. Ennek használata mindenkinek kötelező. Eddig többnyire a KRÉTA  e-üzenetek rendszerén küldtük, többen jelenleg is küldjük, a diákoknak a feladatokat, ők a megoldásokat vissza a tanároknak, mely rendszer nem problémamentes, nehezen követhető főleg a sok tanórás tanároknak, de tanulói panasz is érkezett már meg nem kapott üzenet miatt.

Fenntartónk, a Váci Tankerületi Központ javaslatára egy új rendszer, az Office 365 Teams bevezetését kezdtük el a héten. Reményeink szerint, ezen a rendszeren keresztül fogjuk tudni a tanuláshoz szükséges anyagokat átadni a diákoknak, szülőknek, ezt a rendszert a Microsoft biztosítja minden oktatási intézménynek térítésmentesen, mely digitális rendszerrel mi, tanárok is ismerkedünk egy hete. Ez a jövőben is jól használható informatikai rendszer lesz az iskolákban, így hasznos az ismerete.

Bízunk benne, hogy ez az egységes feladatátadási, tanítási rendszer megoldást, könnyebbséget jelent majd, kiküszöböli a korábbi sokféle csatornán át küldött feladatok nehezen követhetőségéből adódó eddigi nehézségeket.

A zeneórák on-line megvalósulása zökkenőmentesen zajlott a kezdetektől, köszönhetően a zenetanítás módjának és a zenetanáraink kreativitásának, itt is a csoportos szolfézs, kamarazenei tanítás megoldása a nehezebb feladat.

Az elmúlt két hétben tanulónak napközbeni felügyeletet még nem igényelt szülő, de az önkormányzat ebédet szolgáltat mindazoknak a tanulóknak, iskolai dolgozóknak, akik igénylik, és természetesen a rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülőknek a tanítási szünetekhez hasonlóan biztosít étkezést ebben a krízis időszakban is.

A szülők, tanulók nagyobb része azonnal át tudott állni az új tanítási rendre, van néhány család, tanuló,  ahol informatikai segítség szükséges, melyet igyekszünk megadni.

 

Zakar Ágnes intézményvezető

picpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpic pic pic pic