Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és AMI

pollacksuli
  • 2021. Tahitótfalu
  • Kossuth Lajos u. 26.
  • Tel.: 06 26 385 741
  • E-mail: szigetisk@gmail.com
Vissza a hírek oldalra

Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

2021 Tahitótfalu, Kossuth Lajos u. 26.

 

 

 

Tárgy: digitális munkarend

 

Tisztelt Szülők! Kedves Gyerekek!

 

 

Magam és a tahitótfalui iskola nevelőtestülete nevében köszönöm a rendkívül pozitív hozzáállást az új és nem könnyű helyzethez. Iskolánkban kilenc tanulót segítettünk iskolai informatikai eszközök kölcsönadásával, Éliás-Szalay István KRÉTA felelősünk segíti a belépést a rendszerbe, az osztályfőnökök, szaktanárok, zenetanárok próbálnak mindenkihez eljutni.

 

A Váci Tankerületi Központ utasítása alapján a következő csatornákon fog menni a digitális tanítás

  • A KRÉTA felületen történik az adminisztráció, ahol a tanárok írják az órákat, házifeladatokat adnak a tanulóknak. Ennek használata MINDENKINEK KÖTELEZŐ
  • Az Office 365 rendszeren keresztül fogunk tudni a tanuláshoz szükséges anyagokat átadni, ezt a Microsoft biztosítja minden oktatási intézménynek térítésmentesen, mely digitális rendszerrel mi, tanárok is ismerkedünk. Ez a jövőben is jól használható informatikai rendszer lesz az iskolákban, így hasznos az ismerete.

Mindenkit kérek, tanárt, szülőt/tanulót, hogy lépjen be a Office 365 Teams rendszerbe, aktiválja, és a jövő héten ismerkedünk vele. Bizonyos sok órás tantárgyaknál pl. matematika, főleg felsős óráknál, szolfézs tanításnál, de a tanítás minden területén nagy hasznára lesz a pedagógusnak, hosszú távon a diákoknak is.

  • Mi lesz a messenger, e-mail és egyéb más fórumokon küldött anyagokkal?

A fenntartónk kéri, hogy határozottan EGY és BIZTONSÁGOS rendszert használjunk iskolai szinten, és ez az Office 365 legyen. Természetesen működhet más is, főleg az alsós osztályoknál látom, hogy jól bevált üzenési módokat alakítottak ki. A hosszútávú célunk, hogy fokozatosan, türelmesen állunk át az Office 365 rendszerre a KRÉTA mellett.

 

 

Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

2021 Tahitótfalu, Kossuth Lajos u. 26.

 

 

 

 

Mindezidáig semmi negatív következménye nem volt iskolai tanulóinkra nézve, ha a KRÉTA-n más fórumokon érkezett feladatait nem végezték el, de április 1-jétől a KRÉTA rendszeren keresztül érkező házi feladatok el nem készítése hiányzást von maga után, melyet a naplóban rögzítünk, illetve rosszabb osztályzatot is kaphat a tanuló a tanulmányi feladat nem teljesítéséért.

Kérem a kedves Szülőket, hogy működjünk együtt abban, hogy iskolánk tanulói tudják teljesíteni a tanévet, ne kerülhessen sor osztályozó vizsgára a túlzott hiányzások miatt.

A tanév el nem végzéséért javító vizsgára kell köteleznünk az adott tanulót.

 

Köszönöm mindazok erőfeszítését, akiknél ez természetes, segítik gyermekük előmenetelét ebben a nehéz és különleges helyzetben.

 

Bármi kérdésük van, keressenek e-mailen vagy telefonon.

 

Tahitótfalu, 2020. 03. 27.

 

Köszönettel, üdvözlettel:

 

 

Zakar Ágnes

intézményvezető

Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

2021 Tahitótfalu, Kossuth Lajos u. 26.
06/20-9676820

 

picpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpic pic pic pic