Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és AMI

pollacksuli
  • 2021. Tahitótfalu
  • Kossuth Lajos u. 26.
  • Tel.: 06 26 385 741
  • E-mail: szigetisk@gmail.com
Vissza a hírek oldalra

Téli komplex tanulmányi kirándulás az alsó tagozaton

2020. február 12-én az alsó tagozatos tanítók osztályonként szervezték meg a téli komplex tanulmányi kirándulásokat. A repertoár nagyon sokszínű és érdekes volt.

Az 1. 2. évfolyam Szentendrén a P’Art Moziban a Jégvarázs 2. című filmet, míg a 4. a osztály Budapesten az Újszínházban Országjáró Mátyás király darabot nézték meg.

A 3. a osztály a helyi biogazdaságba látogatott el. Előtte a tanteremben vetítés keretében beszélgettek a ház körül élő állatokról, majd a biogazdaságba vették útjukat. Elsőként a gyerekek versenyfutást rendeztek a major végéig, és vissza, később a gazdaság vezetőjével a fóliasátorba vették az irányt. Csodálkozva tapasztalták, hogy télen is van élet az ilyen helyeken. Kóstolással találták ki, milyen növények vannak a sátor belsejében. A baromfiudvar lakóit is testközelből láthatták, a mangalicákat is megetethették. A játék szalmabálákon folytatódott, ahol még bunkert is építhettek. A gazdaság dolgozói forró teával és házi süteménnyel kínálták a gyerekeket búcsúzóul.

A 3. b osztály évről-évre korcsolyázni megy ezen a napon. Ez most is így volt. A visegrádi korcsolyapályát vehették birtokba. Ha már nálunk nincs hó, akkor a film, amit nézünk, bővelkedjen benne. Így esett a választás a Sarkvidéki akció című mesefilmre, amit a korcsolyázás után a visegrádi moziban néztünk meg.

A 4. b osztály  elsőként az Országházba látogatott. Majd a Magyar Nemzeti Galériában gyönyörködhetett a kiállított képekben. Utána a "Királyok, hősök, csaták" című múzeumpedagógiai foglalkozáson vettek részt.  Nagyon jól sikerült a nap, a gyerekek nagyon élvezték. Mindenhol nagyon megdicsérték az osztályt: az érdeklődésüket, aktivitásukat és viselkedésüket. Rendkívül büszke volt tanítójuk.

Osztályközösséget építő, tartalmas kirándulás részese lehetett ezen a napon mindenki.

 

Csereklyéné Szente Ildikó

alsós munkaközösség-vezető

 

   

 

 

 

picpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpic pic pic pic