Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és AMI

pollacksuli
  • 2021. Tahitótfalu
  • Kossuth Lajos u. 26.
  • Tel.: 06 26 385 741
  • E-mail: szigetisk@gmail.com
  • Intézményvezető: igazgato@pollackmihalyiskola.hu
Vissza a hírek oldalra

Vendégünk volt Nyulász Péter író

 

Február 18-án, a Magyar Széppróza Napján író-olvasó találkozón vettek részt alsó tagozatos tanulóink, amelyen Nyulász Péter íróval és könyveivel ismerkedtek meg.

Az író felidézte, hogyan születtek első kötetei, amikor lényegében csak játszott a szavakkal, és végül létrejött a Zsubatta! című beszédfejlesztő mondókáskönyve. Aztán, mivel nem szerette a találós kérdéseket, megírta a sajátját, a Miazami című kitalálós versikékkel tömött kötetét. Ennek folytatása is napvilágot látott a Miazmég , majd a Kiazaki.

Ezután egy balatoni nyaralás emlékeit idézte, ahol megismerte a tavi tündér legendáját, amit újra-, illetve inkább továbbírt Helka-trilógia címmel.

A vidám hangulatú előadás leginkább a BerGer Szimat Szolgálat detektívtörténetről szólt, a nyomozóirodáról, amelyben kilenc magyar kutyafaj a szereplő. A sorozat a 6-10 éves korosztálynak íródott. Benne a kalandok valóságos helyszíneken játszódnak, a cselekményt, valamint a szereplőket diavetítéssel ismerték meg a gyerekek

A találkozó végén a 3.b osztályosoknak dedikálta az író az elhozott könyveket, sőt fényképezkedni is volt lehetőség egy ,,fej-bedugós” roll-upban.

 

 

Kubanekné Bencze Hajnal

picpicpicpicpicpicpicpicpicpicpic pic pic pic