Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és AMI

pollacksuli
  • 2021. Tahitótfalu
  • Kossuth Lajos u. 26.
  • Tel.: 06 26 385 741
  • E-mail: szigetisk@gmail.com
Vissza a hírek oldalra

Iskolai karácsony

2019. december 20.

 

Hagyományosan idén is a 3. évfolyamosok lepték meg iskolánk tanulóit a téli szünet előtti utolsó tanítási napon karácsonyi műsorral. Versekkel, mesejátékkal, Móra Ferenc történetével, közös énekekkel készültünk. Reggel a szülőknek, majd délelőtt az 1.-6. évfolyam diákjainak adtuk elő. A visszajelzések alapján azt mondhatjuk, hogy sikerült a szívekben melegséget teremtenünk, úgy mehettünk el haza karácsonyt ünnepelni, hogy szívünk minden ablakába beengedtük a napfényt, hadd pusztítsa ki onnan a sötétséget.

Felkészítő tanárok Kecskés Tímea, Csereklyéné Szente Ildikó, Kökényné Krafcsik Ibolya, Futó Józsefné, Farkasné Szabó Jutka volt, a dekorációt Princzné Bérczi Krisztina készítette, Gál Sándor biztosította a hangosítást.

Délután zajlott az iskolában a tanári karácsony, melyre az iskola vezetése meghívta jelenlegi és már nyugdíjba vonult tanárait, dolgozóit. Szép karácsonyi gondolatok, zeneszámok tették meghitté az év utolsó közösen töltött napját. Wass Albert: Karácsonyi meséjének gondolataival vártuk és várjuk a fényt, a hosszabbodó napokat és a lelki világosságot:

„S azóta minden esztendőnek a vége felé az Úristen emlékeztetni akarja az embereket arra, hogy a gonoszság útja hova vezet, s ezért ősszel a napok rövidülni kezdenek, a sötétség minden este korábban szakad alá, és minden reggel későbben távozik, hideg támad, és befagynak a vizek, s a sötétség uralma lassan elkezdi megfojtani a világot. Mi emberek pedig megijedünk, s eszünkbe jut mindaz a sok rossz, amit elkövettünk az esztendő alatt, és amikor eljön a legrövidebb nap, és a Világosság angyala alászáll közénk jóságot keresni, egyszerre mind meggyújtjuk a karácsonyfák gyertyáit, hogy az Úristen ha alátekint, fényt lásson a földön, s megbocsássa a bennünk lévő jó miatt a bennünk lévő rosszat.”

A vendéglátást az Útonálló vendéglő és a Herr cukrászda nyújtotta az idei évben is, a Tahitótfalui Önkormányzat és a Váci Tankerületi Központ támogatta. Köszönjük!

Csereklyéné Szente Ildikó, Kecskés Tímea, Matus Klára és Zakar Ágnes

picpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpic pic pic pic