Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és AMI

pollacksuli
  • 2021. Tahitótfalu
  • Kossuth Lajos u. 26.
  • Tel.: 06 26 385 741
  • E-mail: szigetisk@gmail.com
Vissza a hírek oldalra

TANÁR ÚR, KÉREM!

 

A nyolcadikosoknak irodalom szakkör keretében minden évben színházlátogatást szervezek.

November 15-én Karinthy Frigyes Tanár úr kérem című novelláiból készült előadást néztük meg a Karinthy Színházban. (Szomorú aktualitás, hogy az előző héten hunyt el Karinthy Márton, a színház igazgatója, Karinthy Frigyes unokája.)

Béres Gabriella, művelődésszervező színházjáratához kapcsolódtunk. Matus Klára, igazgatóhelyettes tanárnővel, 21 tanulóval vettünk részt az előadáson.

Karinthy klasszikus műve tananyag irodalomból, amit a mai fiataloknak sok ötlettel, humorral mutattak be a szintén fiatal színészek. A hagyományos előadásokkal szemben új, humoros részekkel bővült az előadás, dalbetétek voltak benne, a díszlet is ötletes volt.

A színészeknek láthatóan jutalomjáték volt az előadás, ’lubickoltak’ a szerepben. Ez a hangulat a nézőket is magával ragadta.

Magyarórán részletesen elemeztük az előadást, házi feladatként egy, az előadásról készült riportot néztek meg a gyerekek, melyben a két főszereplő lelkesen mesélt a darab létrejöttéről.

 

A gyerekek a következő héten sokszor emlegették az előadást. Így emlékeztek:

 

„Nekem a darabban legjobban a zene tetszett. Nagyon jól lett megírva, jó volt hozzá a koreográfia is. Vettem a bátorságot, felvettem a kapcsolatot a zeneszerzővel, és elkértem a kottákat. A mai napig beszélgetünk egymással.”

                                               (Dunai Norman)

 

„Megnézném még egyszer a németórán való felelést, meg a matekfelelést, amikor a fiú nem tudta elolvasni a kezéről a puskát. A többiek köhögve súgtak. Tudom ajánlani, zenés, vicces darab!”

                                               (Mátyók Dániel)

 

„A történet karaktereit fiatal, huszonéves fiúk játszották. Nagyon vicces jelenetek voltak benne, végignevettük az egészet.”

                                               (Bodor Tekla)

 

„A kedvenc jelenetem a felelés volt, mert egy csomó ötletet vehettünk belőle, így tudunk majd egymásnak segíteni.”

                                               (Csereklye Dóra)

 

„Az egész előadás zseniálisan vicces volt. Azt is el kell mesélnem, hogy mikor vége volt a darabnak, az egyik színész fiú kisurrant az ajtón, és én utánafutottam.”

                                               (Rizmicsenkó Léna)

 

                                                                                                        Papp Judit, magyartanár

picpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpic pic pic pic