Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és AMI

pollacksuli
  • 2021. Tahitótfalu
  • Kossuth Lajos u. 26.
  • Tel.: 06 26 385 741
  • E-mail: szigetisk@gmail.com
Vissza a hírek oldalra

Pályaorientációs nap a harmadik évfolyamon

 

November 22-én a 3. a-b osztály a Sziget Gyógyszertárba és a Laki Cukiba látogatott el a Pályaorientációs nap keretében. Célunk az volt, hogy a gyerekek a lakóhelyükön dolgozó emberek munkájába betekintést  nyerhessenek, és segítséget adjunk nekik a későbbi pályaválasztáshoz. A cukrászüzemben kedves emberek fogadtak bennünket. Megmutatták a gépek működését, körbevezették a gyerekeket a különböző helyiségekben. Megnézhettük a süteménykészítés munkafolyamatait. Készséggel elmagyarázták, milyen munkafázis van épp folyamatban, és a kérdéseinkre is mindig kielégítő  választ kaptunk. Végezetül meglepetésünkre még süteménnyel is megkínáltak bennünket.
Ezután a patikába mentünk. A vezető gyógyszerész örömmel invitált minket legelőször a vevőtérbe. Pontosan elmagyarázta nekünk a gyógyszerek elhelyezését. Ezután következett a raktár és a laboratórium megtekintése. Gyermekeink csendben és feszülten figyelték az előadást. A laboratóriumban különböző érdekes eszközöket és anyagokat ismerhettünk meg. Itt sem maradt el a búcsúajándék. Szaloncukorral kedveskedtek nekünk.

Köszönjük mindkét hely munkatársainak a kedves fogadtatást és azt, hogy örömmel, lelkesedéssel fogadták a gyerekeket. Örülünk, hogy településünkön olyan munkahelyek, vállalkozások vannak, ahol az ott dolgozók a gyerekek látókörét szélesíteni tudják maradandó élményt szerezve nekik.  

Kecskés Tímea

3.a osztály tanítója

picpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpic pic pic pic