Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és AMI

pollacksuli
  • 2021. Tahitótfalu
  • Kossuth Lajos u. 26.
  • Tel.: 06 26 385 741
  • E-mail: szigetisk@gmail.com
Vissza a hírek oldalra

Pályaorientációs nap

 

Iskolánk hetedikes és nyolcadikos diákjai november 22-én Dunabogdányban különféle szakmákkal ismerkedhettek meg. Lehetőségünk nyílt a Komposztáló telep, a Borgarázs Manufaktúra, a Gräff Autószervíz, a Heim Pékség, a Forgó Étterem, a Rókus Gyógyszertár, a Coop, a Tündérlakk, Polgármester Hivatal és a Barber shop munkájába betekinteni.

A gyerekek már előzetesen kiválasztották, melyik szakma érdekli őket, a dunabogdányi csapat ez alapján készítette el a beosztást. Mindenki két különböző szakma rejtélyeivel ismerkedhetett meg. Nagy sikert aratott Alimán Ákos bemutatója, aki az előre megbeszéltek alapján divatos frizurát készített az egyik fiúnak. Köszönjük a dunabogdányi iskolának a szíves vendéglátást, szervezést!

 

Fábián Nikolett 7. osztályos tanuló élményei

„Én a pékségben és a Coop áruházban voltam. Nagyon jó volt, mert többet tudtunk meg az adott szakmáról. A Coopban a kereskedelemről és az érettségiről beszéltek leginkább, és így már jobban érdekel  a szakma. A pékségben pedig a gépeket mutatták be, hogyan dagasztanak. Nekem nagyon tetszett ez a nap!”

 

Tar Benjamin 8. osztályos tanuló

„Én a dunabogdányi Mókus patikában voltam először, ahol körbe nézhettünk több helyen is, a gyógyszerraktárban, a laborban, ahol megmutatták, hogyan készítik a gyógyszereket. Készítettünk sóoldatot, öntöttünk kúpot, és megmutatták a régi és mostani gépeket.

Utána a fodrásznál voltunk. Egyikünknek csináltak frizurát, közben magyarázták, hogy mi volt régen, és mi most a borbélyok feladata. Nagyon tetszett az egész, jó volt találkozni és beszélgetni a dunabogdányi diákokkal. Jövőre ők jönnek újra a mi iskolánkban a pályaválasztási napon.”

 

Délután térségi pályaválasztási fórumot tartottunk a tahitótfalui, dunabogdányi és szigetmonostori általános iskolák 8. osztályos diákjai és szüleik részére a tahitótfalui Népház színháztermében.

A meghívott intézményeket tanárok, intézményvezetők mutatták be PPT prezentáció kíséretében. A Budapesti Gazdasági SZC Varga István Kereskedelmi, Közgazdasági Szakgimnáziuma és Szakközépiskoláját Tallár Péter tanár úr, az Esztergomi Kolping Katolikus Középiskolát Kecskés Katalin tanárnő, a Sashegyi Sándor Általános Iskola,  Gimnázium és Rendészeti Szakközépiskolát Nagy Koppány Lászlóné igazgatónő, a Szentendrei Móricz Zsigmond Gimnázium Kerezsi Csaba igazgató úr, a Szentendrei II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnázium Molnárné Reskovits Zsuzsanna igazgatónő,  a Ferences Gimnázium Szentendre Szakács-Urbán Zsófi tanárnő, a Váci SZC Király Endre Szakgimnázium és Szakközépiskola Varga József tanár úr, a Váci SZC Petzelt József Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Énekes Rita igazgató és a Bottyán János Szakgimnáziumot Esztergom Hana György igazgató képviselték.

A dunabogdányi általános iskolával második alkalommal rendeztünk közösen Pályaorientációs napot. Bízunk benne, hogy segítette a végzősök pályaválasztását a szakmák bemutatója és a délutáni szülői értekezlet is!

Fábián Csaba, Sziváné Bergmann Henriett 8. osztályos osztályfőnökök és Zakar Ágnes szervező

 

picpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpic pic pic pic