Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és AMI

pollacksuli
  • 2021. Tahitótfalu
  • Kossuth Lajos u. 26.
  • Tel.: 06 26 385 741
  • E-mail: szigetisk@gmail.com
Vissza a hírek oldalra

Bolyai első hely a tahitótfalui iskolában

 

Hatalmas büszkeség a Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és AMI közösségének, hogy az országos kiterjedésű Bolyai matematika verseny megyei fordulóján 14 csapattal mérette meg magát az iskola, melyek közül a 8.a osztály 4 fős csapata: Baffia Boglárka, Gyugos Lili, Tar Benjámin, Ziller Richárd  első helyezettek lettek.

E mögött az eredmény mögött ott van az iskola iránti elkötelezettség, a felsős matematika csoportbontás, tehetséggondozás kereteinek megteremtése, a gyerekek átlag feletti tehetsége a matematikában, de mindenek előtt a kiváló pedagógusi munka. Köszönöm Kollégáim erőfeszítéseit, felkészítő munkáját, külön köszönet Kovács László Zoltánnénak a matematikatanítás terén elért kimagasló eredményéért, a bajnok csapat felkészítéséért!

Zakar Ágnes, az iskolavezetés nevében

 

Bolyai matematikaverseny 2019

 

 

2019. október 11-én, pénteken rendezték meg a Bolyai matematikaverseny körzeti (Észak Pest megyei) fordulóját. Az alsó tagozaton a 3. b osztály indított 3 csapatot, amelyek közül kettő is közel 100 pontot ért el.

A csapatok nevei és tagjai: Nyerő négyes: (Bónyai Áron Máté, Herczeg Zoltán Lukács, Kovács Zalán, Süly Ádám) 99 pont, Okoskodók (Dénes Manka, G. Szalai István, Marton Szilvia, Varga Ákos Benedek) 98 pont Matekos Tappancsok (Bagi Kincső, Bende-Váranczki Viktória Emma, Csizmadi Olivér, Szabó Réka Emma)

Felkészítő tanítójuk: Csereklyéné Szente Ildikó

A 4. osztályosok versenyében a 4.b. osztály 6!! csapattal mérettette meg magát. 3 csapat is 100 pont feletti eredményt ért el, ami fantasztikus teljesítmény. 1 hónap felkészítés áll a tanárok és a gyerekek rendelkezésére, valamint az előző években elvégzett munka. Kati néni (Magyarné Rátóti Katalin) minden évben hasonló eredményekkel öregbíti iskolánk hírnevét. Ilyenkor az eredmények mellett, azt is látni kell, hogy milyen sok gyermekkel szerettetik meg a matematikát a tanító nénik.

A csapatok: Matek Titánok (Horváth Zétény Csaba, Kékesi Márton, Magonyi Boldizsár, Szilasi Bertalan) 118 pont, Matekkirálynők (Fábián Emma Nóra, Gergelyi Nikoletta, Szolnoki Anna Róza) 114 pont, 100 Ft-nak 50 a fele (Bodor Miklós Ádám, Héger Dominik, Vaczó Benedek, József, Zabó Olivér) 104 pont, Mindenttudó 4-es (Budai Balázs, Czikora Milla, Fucskó-Bekker Balázs, Nagy-Kozár Petra), Számlovasok (Kátai Eszter, Kovács Mira, Kovacsics Hanga), Számzsonglőrök (Ambrus Lelle Hajnalka, Juhász Csenge, Ormándlaki Aisa Flóra)

Felkészítő tanítójuk: Magyarné Rátóti Katalin

A felső tagozaton az ötödik évfolyam kivételével minden évfolyamon indítottunk csapatokat. A hatodik évfolyam két csapattal, a hetedik évfolyam egy csapattal, a nyolcadik évfolyam 2 csapattal vett részt a matematika versenyen. Minden évfolyamon elindult a fejlődés, hiszen az előző évekhez képest, több pontot, és ezáltal jobb helyezést is értek el a gyerekek. A hetedik évfolyam csapata közel 50 helyet lépett előre a tavalyihoz képest.

A csapatok tagjai: Hatbések: Frey Ábel, Pilcz Flóra, Mátyók Zoltán Dániel, Mandics Patrik

                              Hatások: Horváth Eszter, Németh Nándor, Tannert Zsolt

                              Hetedikesek: Bozóki Eliot, Demjén Viktor, Fábián Niki, Kovács Fanni

                              Nyolcadik b&a: Mészáros Jázon, Hornyák Zsuzsanna, Németh Lili, Repárszky Lili

A nyolcadik A osztály csapatának ezen a napon mondhatnánk minden összejött. Az első javítás után még csak annyit tudtunk, hogy benne vannak a top 10-ben. Három nappal később, már azt, hogy benne vannak a legjobb 6-ban, és meghívták őket a Váci Piarista Gimnázium ünnepélyes eredmény hirdetésére. Az eredményhirdetésen pedig kiderült, hogy a Baffia Bogi, Gyugos Lili, Tar Benjámin, és nem utolsó sorban! Ziller Richárd összetételű csapat megnyerte a Pest megyei-észak csoportját 169 ponttal, (20 ponttal megelőzve a másodikat) és ezzel az eredménnyel országos döntőben jutottak a gyerekek.

Nagyon-nagyon büszkék vagyunk Rátok!

 

picpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpic pic pic pic