Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és AMI

pollacksuli
  • 2021. Tahitótfalu
  • Kossuth Lajos u. 26.
  • Tel.: 06 26 385 741
  • E-mail: szigetisk@gmail.com
Vissza a hírek oldalra

Éljenek a Sulisárkány bajnokok!

 

Szeptember hetedikén az esős időjárás ellenére szép reményekkel indultunk útnak Fadd-Domboriba a tavasszal megnyert omszki tavi selejtező után az országos Sulisárkány bajnokságra. Két tízes hajó legénységét állította össze a versenyre Szabó Gábor edzőnk és Fábián Csaba tanárúr. Szerencsénkre kiváló kormányossal is büszkélkedhettünk Bánáti Benedek –régi diákunk- személyében, aki végig rekedtre kiabálta magát, annyira buzdította csapatainkat a verseny során.

A siker reményében a versenyre való felkészülés már a tavaszi verseny után megkezdődött és egész nyáron töretlenül folyt. Az országos Sulisárkány bajnokságon idén a tavalyi 5-6. és 7-8. osztályos tanulóink indulhattak. Nagyon szoros mezőnyben indultunk és mindkét csapatunk mindent beleadott a versenybe. Két időmérő verseny után jutottak 5-6. osztályosaink a döntőbe. Az előre eltervezett rajt után lendületes evezéssel jutottunk el a 200 méteres táv utolsó bólyasoráig, ahol fantasztikus véghajrával előztük meg az előttünk haladó sárkányhajó fáradt legénységét.

Kemény küzdelemben először idén sikerült egy országos bajnoki címet szerezni, 5-6 osztályosainknak köszönhetően. A 7-8-os korosztályú csapatunk a hatodik helyet szerezte meg. Köszöneti illeti Szabó Gábor edzőt a felkészítésért, Jenei Ákos édesanyját nagy Zitát és Fieszl Antal édesapját, Bélát a gyerekek szállításáért és a fényképek, videók készítéséért. A versenyen szakmai vezetőnk Bánáti Balázs volt, valamint a kísérő tanár Sziváné Bergmann Henriett Köszönjük szépen a sok segítséget, bátorítást!

Csapatunk a pólókat Ádám Eriknek köszönhetően a Trilaktól kapta ajándékba, amit ezúton is köszönünk!

Köszönjük szépen Szutor Sándornak a balesetmentes gyermekszállítást és a sok türelmet!

 

Sziváné Bergmann Henriett és Fábián Csaba

 

picpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpic pic pic pic