Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és AMI

pollacksuli
  • 2021. Tahitótfalu
  • Kossuth Lajos u. 26.
  • Tel.: 06 26 385 741
  • E-mail: szigetisk@gmail.com
Vissza a hírek oldalra

Ismerkedés kiváló magyar termékeinkkel

 

Szeptember végén ötödikes diákjainkkal ismét ellátogattunk az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár területére. A gyerekek nagyon várták már ezt az izgalmas programot és mikor egyik csarnokot a másik után jártuk, sokan boldogan mondogatták, hogy „ez a legjobb kirándulás”, hiszen ez valóban egy olyan hely, ahol felnőtt és gyerek egyaránt rá tud csodálkozni mindenre.

 

Mivel ők idén kezdték fölső tagozatos tanulmányaikat, ez volt az első alkalom, hogy kipróbálhatták, mit jelent egy összetett projektmunka. 4-5 fős csapatokban kellett dolgozniuk a kiadott feladatlapot követve. Az információkat a vásár területén tudták begyűjteni és közben bejártak egy-egy csarnokot. A feladatok részeként kértek szórólapokat is, amiből majd az iskolai honismeret órákon plakátokat fognak készíteni. A kiállítók és az árusok egy-egy reklámanyaggal is megajándékozták őket a tehénkés kulcstartótól a koktélparadicsomig. Legnagyobb sikere a gyerekek körében idén is a kóstoltatásnak volt! A legfinomabb kézműves sajtoktól a kolbászokon át a gyümölcsléig rengeteg élelmiszert lehettet megkóstolni, amiből aztán egy másik pavilonban vásárolni is lehetett, többnyire borsos áron.

 

Meglepte őket a kiállítás sokszínűsége, hiszen hatalmas alapterületen rengeteg itthon termesztett növénnyel, őshonos magyar állattal, mezőgazdasági géppel és élelmiszeripari termékkel találkozhattak. Ritka az olyan tárlat, ahol nem csak megérinteni lehet a kiállítási anyagot, hanem föl lehet ülni a gépekre vagy akár meg lehet kóstolni a magyar konyha alapanyagait. Nagy kár, hogy ezt a vásárt csak kétévente rendezik meg, mert minden gyerek azt kérdezte, hogy jövőre is eljövünk-e.

 

Ezúton szeretném megköszönni Princzné Bérczi Krisztina és Bándíné Tasnádi Ágnes munkatársnőimnek a gondos előkészítést és a sok segítséget. Köszöneti Illeti Schubert Mihály buszsofőrünket a balesetmentes útért. Az útiköltséget a Váci Tankerületi Központ finanszirozta, köszönjük szépen!

 

Sziváné Bergmann Henriett

Honismeret tanár

picpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpic pic pic pic