Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és AMI

pollacksuli
  • 2021. Tahitótfalu
  • Kossuth Lajos u. 26.
  • Tel.: 06 26 385 741
  • E-mail: szigetisk@gmail.com
Vissza a hírek oldalra

Pollack-gála

 

Iskolánk hagyományőrző szándékkal rendezte meg április 7-én a Pollack-gálát, mely egy kulturális seregszemle volt az iskola ének, zenei, tánc, médiaismeret, prózai produkcióból. A rajz-, technika órák alkotásaiból kiállítást szerveztünk, valamint a képzőművészeti kiállítás keretében mutatkozott be a kerámia és tűzzománc szakkör is, szebbnél szebb gyerekalkotásokkal

Iskolánk 150 tanulója lépett fel 32 különböző műsorszámmal. Megünnepeltük a Zeneiskola 20. évfordulóját, köszöntöttük Bánk Zsuzsanna nyugalmazott Zeneiskola igazgatót és Tasnádi Józsefné nyugalmazott iskolaigazgatót, mindketten nagyon sokat tettek az iskoláért, zeneiskoláért.

Argyelán Kriszta, elsős édesanya kiváló műsorvezetése sokat tett a gála színvonalának emeléséhez! Köszönjük Balázs Csillának, hogy a gálát Danubia tv műsorában közvetítette, a YouTube-ra feltette a gála teljes anyagát, valamint  Szecsei László segítsége ezúttal is nélkülözhetetlen volt.

A gála elsődleges célja az iskola tehetségeinek bemutatása volt, de emellett a belépőkből, büféből származó bevétel sem volt másodlagos szempont, hiszen abból egy digitális tábla vásárlását tűztük ki célként. Köszönjük Jenei Ákos, Czikora Zsolt szülők nagylelkű támogatását, Harrach Péter országgyűlési képviselő, Dr. Sajtos Sándor polgármester és Csörgő Mihály alpolgármester támogatását, Santex Kft adományát. Köszönjük Tahitótfalu Község Önkormányzatának, Béres Gabriellának, Kollár Katinak, Kolek Zsoltnak, Almássy Csabának, Kanczler Andrásnak valamint a Tahitótfalui Általános Iskola Gyermekeiért Alapítvány sok segítségét.

Ismét igazi összefogás valósult meg, amikor a község, az önkormányzat, a szülők és az iskola pedagógusai, tanulói egy célból tudtak megmozdulni és közösen nagyot alkotni. Mindannyian büszkék lehetünk a község, az iskola gyerekeire, tehetségeire, és nem utolsó sorban azokra a pedagógusokra, akik ezeket a produkciókat a tanítványaiknak betanították, színpadra állították és a művészi munkák elkészítését, kiállítását megszervezték!

A digitális tábla felszerelését júniusra tervezzük. A község Önkormányzata, Dr. Sajtos Sándor polgármester úr ezúttal is segítségünkre siettek, támogatják eszközállományunk korszerűsítésére tett  erőfeszítéseinket. Köszönjük szépen mindenkinek, aki az első Pollack-gálán részt vett!

Ha lemaradtak az élő a Pollack-gáláról, a Danubia tv YouTube csatornáján megtekinthetik a teljes gálát 2 részben. Összefoglaló1.rész2.rész

Zakar Ágnes, iskolaigazgató

picpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpic pic pic pic