Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és AMI

pollacksuli
  • 2021. Tahitótfalu
  • Kossuth Lajos u. 26.
  • Tel.: 06 26 385 741
  • E-mail: szigetisk@gmail.com
Vissza a hírek oldalra

Balesetmegelőzési program

 

A kisoroszi iskola évek óta szervez egy kisiskolásoknak szóló programot a gyermekbalesetek megelőzésére Szárazné Fehér Tímea tagintézmény-vezető irányításával. Ez gyakorlati és elméleti oktatásból áll, amihez a Szentendrei Rendőrkapitányság munkatársaitól kapnak segítséget. Ehhez a programhoz csatlakoztunk a tavalyi évhez hasonlóan a két második osztállyal idén is.

A program keretében írásos tesztfeladatokat oldottak meg a gyerekek. Ennek kiértékelése után meghívtuk a Szentendrei Rendőrkapitányság munkatársait, akik a kerékpáros és gyalogos közlekedés szabályairól elméleti oktatást tartottak kisfilm vetítésével, beszélgetéssel, sőt még a gyerekekre leselkedő egyéb veszélyekre is kitértek a beszélgetés során. Ezt követően a diákok az iskola udvarán felállított KRESZ pályán gyakorolhatták a közlekedést saját kerékpárral, rollerrel, gyalogosan.

Élményekkel és ajándékokkal teli délelőttöt zárhattunk. Köszönet érte Budai Boglárka rendőr őrnagynak és munkatársainak.

Ezen a  napon vettek részt iskolánk negyedik osztályos tanulói a Zebra terv elnevezésű akción. A 11-es út kijelölt gyalogos-átkelőhelyén sorfalat álltak, így hívták fel a közlekedők figyelmét a gyalogos-átkelőhelyekre és a gyalogosokra.

Reméljük, mindez segít abban, hogy tudatos közlekedők legyenek gyalogosként, kerékpárosként, később az autók vezetőjeként.

Csereklyéné Szente Ildikó

alsós munkaközösség-vezető

 

picpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpic pic pic pic