Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és AMI

pollacksuli
  • 2021. Tahitótfalu
  • Kossuth Lajos u. 26.
  • Tel.: 06 26 385 741
  • E-mail: szigetisk@gmail.com
Vissza a hírek oldalra

Kis csoport nagy dolgai

 

Örömmel adunk hírt róla, hogy az előző évekhez hasonlóan eredményesen szerepeltek tanítványaink a 8. osztály haladó angol csoportjában. A 15 fős csoportból 10-en döntöttek úgy, hogy hasznosítják az angol tagozaton szerzett tudásukat, és nyelvvizsgát szereznek alap-, illetve középfokon.

Szülői támogatás nélkül természetesen nem lett volna lehetséges a célok megvalósítása. Jenei Ákos szülei már tavaly nyáron arra ösztönözték fiukat, hogy vegyen részt egy nyelvvizsga-előkészítő tanfolyamon Budapesten. Ő már úgy kezdte a 8. évfolyamot, hogy a középfokú nyelvvizsga a zsebében volt.

„ A hetedik osztály végén úgy döntöttünk a szüleimmel, hogy beiratkozom egy 5 hetes nyelvtanfolyamra. A BME már ismerős volt, hiszen 3 évvel ezelőtt egy országos angol nyelvi verseny zajlott itt, ahol 4. helyezést értem el. Az előkészítőn csak felnőtt egyetemisták voltak, de szerencsére egyenrangú félként kezeltek, és a próbavizsga is jól sikerült. Szerencsére élesben is mentek a dolgok, az írásbelim 76% lett, a szóbeli pedig 88%. Tanulmányaimat Szentendrén a Móricz Zsigmond Gimnázium reáltagozatán fogom folytatni.” (Jenei Ákos)

 

Ákos sikere másokra is pozitívan hatott, mert Csereklye Kata, Földes Tibor és Szolnoki Bence  szüleikkel és tanáruk javaslatával együttműködve -magántanár bevonásával- belevágtak a felkészülésbe. Bár a vizsgaeredményük még nem ismert, a folyamat közepe-vége felé tartva látható, hogy bizonnyal meglesz a jó eredmény!

„ Az előző tanév sikeres középfokú nyelvvizsgáit látva, tanárom ösztönzésére motiváltan futottam neki a vizsgára való felkészülésnek. A felvételik előtt, alatt és után is folyamatosan jártam különtanárhoz, és rengeteget fejlődtem. Nem mindenkinek adatik meg, hogy ilyen fiatal korban lehetősége legyen középfokú nyelvvizsgát tenni. Én pedig nem lehetek elég hálás, hogy ez megadatott nekem. Sokat tett értünk az iskola, a szülők és a tanáraink. Tanulmányaimat Esztergomban a Dobó Katalin Gimnázium német-orosz szakán szeretném folytatni.” (Csereklye Kata)

„ Sokat tanultam angolt ebben a tanévben. Úgy érzem a szókincsem jó, de a nyelvtan területén még van mit fejlődnöm, ezért terveim szerint a középfokú nyelvvizsgát a nyár végén szeretném megpróbálni. Tanulmányaimat Szentendrén a Móricz Zsigmond Gimnáziumban, a reáltagozaton szeretném folytatni.” (Földes Tibor)

„ Az angolórák mindig nagy élményt jelentettek számomra. A nyelvtudásom döntő részét ebben az iskolában szereztem. A középfokú nyelvvizsga karnyújtásnyira van, a júniusi vizsgaidőszakban. Szeretném megköszönni angoltanáraimnak, Lintner Andi néninek és Vaczó Zoli bácsinak, hogy ezt a 8 évet ilyen remek körülmények között tölthettem: náluk mindig jó kezekben voltunk. A Jövő tanévtől a váci Boronkay György Műszaki Szakgimnázium tanulója leszek. ” (Szolnoki Bence)

 

Hat diák, Bánáti Lilla, Budai Bence, Kovács Karola, Percze Patrik, Tóth Gergő és Vaczó Julianna sikeres alapfokú nyelvvizsgát tettek a Rigó utcai Nyelvi Centrumban. Az elmúlt években ez a vizsgatípus sokat fejlődött, nehezedett. Szóbelin két hallás utáni értés, kép alapján témakifejtés, párbeszéd és kérdésekre válaszadás szerepelnek a vizsgán. Az írásbelin olvasásértés, közvetítési készséget mérő feladat, levélírás és rövid üzenet írása képezik a vizsga anyagát. Ezekre a gyerekekre is nagyon büszkék lehetünk, sokat dolgoztak ezért az eredményért. Nagyobb testvéreik mind tettek vizsgát 8. osztályos korukban, majd a megszerzett tudásra építve, azt tovább fejlesztve megszerezték a középfokot is!

 

 

„A vizsgára való felkészülés sok időt és energiát vett igénybe, ezért már szeptembertől elkezdtük angolórákon. Meglepett, hogy milyen sokan voltak, akik vizsgáztak. A legtöbben felnőttek, hiszen nem sok 14 éves gyerek szánja rá magát a nyelvvizsgára. Az angol nyelv fontos a számomra, ezért a középiskolában is folytatom majd. Célom a középfokú megszerzése jövőre. Tanulmányaimat a váci Boronkay György Gimnáziumban fogom folytatni.” (Bánáti Lilla)

„ A felvételi mellett talán ez volt a legfárasztóbb vizsga. Ideges lettem attól a gondolattól, hogy mi lesz, ha valami olyat kérdeznek, amit nem tudok. Szerencsére volt két kedves vizsgáztató hölgy, és mindenre tudtam válaszolni. Úgy érzem, hogy amit átéltem, az egy örök emlék lesz az osztálytársaimmal közösen. Tanulmányaimat Budapesten a Bólyai János Szakgimnáziumban folytatom elektronika szakon. ” (Budai Bence)

„Már tavaly nyáron elhatároztam, hogy megpróbálom letenni az alapfokú nyelvvizsgát angolból. Kemény volt az utóbbi pár hónap: januárban írásbeli felvételi, márciusban szóbeli felvételik, áprilisban a ’C’ típusú nyelvvizsga. Féltem, sőt rettegtem, de a felkészítés, a belém vetett bizalom átsegített a nehézségeken. Nagyon örülök, hogy minden jól sikerült, és végre túl vagyok az idei tanév nehezén. Jövőre már a budapesti Óbudai Gimnázium magyar-angol-történelem szakán fogok tanulni. ” (Kovács Karola)

„ Nehéznek találtam a vizsgát! Hónapok óta készültünk rá, otthonra is több feladat jutott, még tanóráról is ki lettünk kérve, hogy angolul beszélgethessünk, de megérte. Köszönjük tanárunknak, hogy foglalkozott velünk.” (Percze Patrik)

„ A vizsga napján korán kellett kelnünk. A szóbelire tömegközlekedéssel mentünk, hogy útközben is tudjunk gyakorolni, az írásbelire pedig szülők vittek bennünket szombaton reggel. Számomra az írásbeli része volt nehezebb, talán lassabban kezdtem, mint kellett volna. Tanulmányaimat az Újpesti Műszaki Szakközépiskola két tanítási nyelvű osztályában elektronika szakon folytatom.” (Tóth Gergő)

„ Rengeteget készültünk a vizsgára tanórákon, de még szünetekben is. Nagyon sokat köszönhetek ennek az iskolának és a tanáraimnak, hogy mind a felvételire, mind a nyelvvizsgára felkészítettek. Kemény volt, de meg lehetett szokni. Tanulmányaimat a szentendrei II. Rákóczi Ferenc Gimnáziumban folytatom angol tagozaton.” (Vaczó Julianna)

 

Mit is kívánhatnánk ezeknek a gyerekeknek, akik messze nem csupán munkát jelentettek számunkra, hanem sok örömet, humoros pillanatokat és a közösen elért szép sikerek utáni jóleső elégedettséget? Kívánjuk, hogy találjanak olyan célokat, amelyekért érdemes élni és küzdeni! Bízunk benne, hogy választott iskolájukban is megtalálják a helyüket.

Továbbá szeretném szívből kifejezni köszönetemet és hálámat az Iskolavezetésnek – Zakar Ágnes igazgatónőnek és Matus Klára igazgatóhelyettesnek-, akik minden akadályt elmozdítva hozzájárultak a tehetséggondozás sikeréhez.

Végül a gyerekek és a magam nevében is köszönöm az iskola alapítványának a vizsgadíjhoz nyújtott anyagi hozzájárulást, valamint a kedves Szülőknek a segítő támogatást.

Lintner Andrea

szaktanár

picpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpic pic pic pic