Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és AMI

pollacksuli
  • 2021. Tahitótfalu
  • Kossuth Lajos u. 26.
  • Tel.: 06 26 385 741
  • E-mail: szigetisk@gmail.com
  • Intézményvezető: igazgato@pollackmihalyiskola.hu
Vissza a hírek oldalra

"Határtalanul idehaza"

videó1, videó2. videó3

A tahitótfalui iskola közössége mert nagyot álmodni, és meghívtuk a kézdivásárhelyi testvérosztályt Tahitótfaluba. Tavalyi évben Erdélyben jártak 7. és 8. osztályos diákjaink a Határtalanul állami pályázatnak köszönhetően,   öt napot töltöttek Székelyföldön. Az idei évben mi hívtuk őket vissza. 35 gyerek, 5 kísérő tanár, 2 sofőr látogatott el hozzánk Kézdivásárhelyről. Jártunk Szentendrén, megnéztük a fényárban úszó belvárost, Duna-partot, Városházát, a Kovács Margit Múzeumot. Meglátogattuk a Visegrádi Fellegvárat, a Királyi Palotát, éppen egy új Mátyás királyról szóló film forgatása közben. Bejárták Tahitótfalu nevezetességeit. Zenei Ki mit tud? vetélkedőn és sportversenyen vettek részt a mi gyerekeinkkel együtt az erdélyi gyerekek. Együtt buliztak az iskolában, és egy közös karácsonyi projekt napot szerveztünk Nekik és a mi diákjainknak, melyet egy fergeteges táncházzal zártunk.

A gyerekek családoknál, kollégáknál laktak, a felnőttek a szentendrei fő téri Vendégházban. A tahitótfalui Önkormányzatnak köszönhetően háromszori étkezést kaptak a szép helyi étkezőben.

Igazi közösségi program volt! Mindenki megtette az ügyért a magáét: a szülők vállalták a gyerekek szállásolását, múzeumok az ingyenes látogatást tették lehetővé, kollégák programot szerveztek, Polgármesterek, múzeumigazgatók segítettek abban, hogy élményteli legyen az erdélyiek itt tartózkodása.

Köszönjük Dr. Sajtos Sándor Tahitótfalu község Polgármesterének, Verseghi-Nagy Miklós Szentendre Város Polgármesterének a támogatást,  Némedy Zoltán erdészetvezető úrnak, a Visegrádi Fellegvárnak, a MNM Mátyás Király Múzeuma, Királyi Palotának, Ott Krisztinának, Gulyás Gábornak, a Ferenczy Múzeumi Centrum igazgatójának, Fridedrich Istvánnak; Szőke Évának, Csontos Eleknek, Krizbainé Szabó Évának, Vaczó Zoltánnak az idegenvezetést!

Köszönjük az anyagi támogatást a Bodor családnak (Guba Ágnesnek), Kolerits családnak, Matus Klárának, Bakay-Szép Lenkének, Bartis Lórántnak és Juhász Balázsnak; a kedves befogadó családoknak a szíves vendéglátást, kollégáimnak a segítséget, Sziváné Bergmann Henriettnek, Bartis Helgának, Marosi Ágnesnak a szállásért, Gyarmathy Rékának, Kökényné Krafcsik Ibolyának, Gellért Gabinak, Mákó Miklósnak a zenei Ki mit tud?-ért, Turóczi Csabának, Králikné Matkovics Mariannának a sportversenyekért, Nagy Zitának, Tóth Tibornak, Viplak Katinak, Fábián Csabának, Éliás-Szalay Istvánnak a szervezésben nyújtott segítségért, Princz Krisztának, Bádonyi Kingának, Wegroszta Gyulának, Pukli Gabinak a karácsonyi projekt-nap szervezésért!

Az erdélyiek visszaindulásakor könnyező gyerekek, szülők maradtak idehaza, megígértették velem, hogy hamarosan újra találkozunk a kézdivásárhelyi Molnár Józsiás Iskola diákjaival, akikkel testvériskolai szerződést kötöttünk. Bebizonyítottuk, hogy él a székely-magyar barátság!

Álljanak itt az általuk készített képek, felvételek.

Zakar Ágnes, intézményvezető

picpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpic pic pic pic