Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és AMI

pollacksuli
  • 2021. Tahitótfalu
  • Kossuth Lajos u. 26.
  • Tel.: 06 26 385 741
  • E-mail: szigetisk@gmail.com
  • Intézményvezető: igazgato@pollackmihalyiskola.hu
Vissza a hírek oldalra

Adventi korcsolyázás

December 1-én adventi korcsolyázásra indultunk 3 bérelt kisbusszal, kényelmesen utazva. Visegrádon a gokart melletti új koripályát 2 hete nyitották meg. A szervezéskor 20 fővel számoltunk, a hír hallatán a létszám folyamatosan bővült, míg a végén 40 gyerek jött velünk korcsolyázni.

Miután mindenki felvette a védősisakot, azonnal birtokba vettük a jégpályát. A pálya külön elzárt részén az 5. osztályosok gondosan felépített, szakszerű oktatásban részesültek. A bizonytalanabb korcsolyázók kis pingvinekre támaszkodva egyensúlyra találtak. Mindegyik kis kezdő, lelkes korizó a délután végére önállóan csúszkált a jégen, bólyákat is kerülgetve.

A „száguldó” csapat, (6.-os fiúk és lányok) felszabadult örömmel hívták ki egymást gyorsasági pingvinversenyre is. A gyerekek pihenés után a forró teától és pogácsától friss erőre kapva, önfeledten játszadoztak, élvezték a száguldást.

A 7.-es lányok már a városligeti közös korcsolyázáson megtanultak korizni, most is élvezettel suhantak a jégen. Elfáradva, de mosolyogva, szárnyaló hangon kérték: „Jöjjünk újra korizni!”

 

Králikné Matkovics Marianna és Papp Judit tanárnő

picpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpic pic pic pic