Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és AMI

pollacksuli
  • 2021. Tahitótfalu
  • Kossuth Lajos u. 26.
  • Tel.: 06 26 385 741
  • E-mail: szigetisk@gmail.com
  • Intézményvezető: igazgato@pollackmihalyiskola.hu
Vissza a hírek oldalra

Pályaorientációs nap

Galéria1, 2

November 19-én egész nap a pályaválasztásról és a továbbtanulásról szólt. A rendezvény helyszíne a sportcsarnok és a faluház kertje volt. A délelőtt folyamán tíz szakma képviselői mutatták be tudásukat és tapasztalataikat munkájukról. Autószerelő, ács, burkoló, erdész, villanyszerelő, rendőr, cukrász, asztalos, pincér, csecsemőgondozó és szociális munkás szakmákat ismerhettük meg.

A napot Zakar Ágnes igazgatónő nyitotta meg, valamint dr. Sajtos Sándor köszöntötte a megjelenteket. A rendezvény kistérségivé nőtte ki magát tavaly óta. A környékbeli iskolák kaptak meghívót rendezvényünkre. Dunabogdány három osztálynyi diákkal képviseltette magát és örömmel vették a meghívást.

A hetedikes-nyolcadikos diákokat csoportokra osztottuk, és forgószínpad szerűen nézték meg a szakmákat. Minden egyes helyszínen volt gyakorlati bemutató is, és a diákok is kipróbálhattak néhány munkafolyamatot. Ezek a foglalkozások aratták a legnagyobb sikert.

A nap ezen részét a faluházban egy kis vendégség zárta le. Kemencés lángost, lekvárokat és kecskesajt termékeket kóstolhatott meg mindenki.

Köszönjük a közreműködést: Nagy Zita gyermekápolónak, Balogh Zoltán villanyszerelőnek, Juhász Balázs erdésznek, Szabados-Molnár Péter burkolónak, Szimilkó Sándor autószerelőnek, Papp László ácsnak, Hegedűs Gábornak és rendőr társainak valamint Kecskés Katalinnak és segítőinek és az Esztergomi Kolping Katolikus Középiskola diákjainak.

A látványpékségért köszönet Tahitótfalu Önkormányzatának, Dr. Sajtos Sándor polgármesternek. Köszönjük a Faluház munkatársainak és Béres Gabinak a segítséget, támogatást.

A Rendezvényt támogatta: Tahitótfalu Önkormányzata, Ezüst kecske - Mocskonyi tanya és az Esztergomi Kolping Katolikus Középiskola.

Délután környékbeli középiskolák tartottak szülői értekezletet az érdeklődő tahitótfalui és dunabogdányi szülőknek.

Köszönjük a részvételt, értékes előadást a középiskolák igazgatóinak, képviselőinek! Sok segítséget kaptak a résztvevő szülők, diákok a középiskolai jelentkezéssel kapcsolatban.

Köszönjük, hogy a pályaválasztási szülőin képviseltette magát a Szentendrei II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnázium, a Szentendrei Móricz Zsigmond Gimnázium, a Petzelt József Szakgimnázium és Szakközépiskola, az Esztergomi Kolping Katolikus Középiskola, a pomázi Sashegyi Sándor Általános Iskola, Gimnázium és Rendészeti Szakközépiskola, az esztergomi  Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium és a Váci SZC Király Endre Szakgimnázium és Szakközépiskola.

Fábián Csaba, szervező

picpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpic pic pic pic