Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és AMI

pollacksuli
  • 2021. Tahitótfalu
  • Kossuth Lajos u. 26.
  • Tel.: 06 26 385 741
  • E-mail: szigetisk@gmail.com
  • Intézményvezető: igazgato@pollackmihalyiskola.hu
Vissza a hírek oldalra

Tanulunk, felvételizünk, továbbtanulunk!

Az iskola életében a legfontosabb esemény a 8. osztályosok továbbtanulása.

A címben nem véletlenül szerepel a többesszám, mert minden szülő és tanár közös lendülettel kezd ennek a nehéz időszaknak. A mi gyerekeink, a mi iskolánk tanulói a MI falunkból készülnek a középiskolákba.

Sok minden megváltozott az iskolák felvételije, az egész felvételi eljárás körül. A szülők is látják, akár az iskolák nevének megváltozása, telephelyek, tankerületek nevének olvasásakor, hogy segítséget kell kérni-kapni ezzel a fontos témával, gyermekük jövőjével kapcsolatban.

Iskolánkban évek óta működik az osztályfőnöki munkaközösség, melynek vezetője: Vaczó Zoltán, Zoli bácsi. Elmélyülve e témában, mivel a tavalyi osztályt ő ballagtatta, beiskolázta, nagyon pontos képet kapott a középiskolák fajtáiról, a 4 vagy 5 év utáni kimeneteléről. Ad-e érettségit, vagy csak szakmát ad, vagy mindkettőt megkapja a diák 18-19 évesen, tanulmányai befejezésekor.

A 8. osztályosoknak és szülőiknek tartott Vaczó Zoltán egy nagyon átfogó, részletes előadást a továbbtanulással kapcsolatban. A különféle iskolatípusokat így sokkal jobban megismerték a szülők is, a folyamatot is könnyebben megértették. Az előttünk-előttük álló lépéseket dátumra lebontva megtudhatták a részt vevő szülők és diákok.

Köszönjük Zoli bácsinak a nagy segítséget!

picpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpic pic pic pic