Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és AMI

pollacksuli
  • 2021. Tahitótfalu
  • Kossuth Lajos u. 26.
  • Tel.: 06 26 385 741
  • E-mail: szigetisk@gmail.com
  • Intézményvezető: igazgato@pollackmihalyiskola.hu
Vissza a hírek oldalra

A  Zene világnapja  az  iskolában

   Községünkben 22 éve működik zeneiskola, az iskola falai között. Minden évben igyekszünk méltóképp megemlékezni október 1-ről, a Zene világnapjáról. Idén, rendhagyó módon október 2-án a Népházban növendékhangversennyel ünnepeltük meg ezt a napot.

   A hangverseny műsorában, a zeneiskolában tanulható összes hangszer helyet kapott, melyeket növendékeink és az iskola tanárai szólaltattak meg. A Népházban tanuló alsós diákjaink, akik a közönség voltak ezen a délutánon, hallhattak furulyát, fuvolát, trombitát, hegedűt, zongorát és gitárt is. A koncert interaktív volt, köszönhető ez Mákó Miklós zenei igazgatóhelyettesnek, aki játékos formában vezette rá a gyerekeket, milyen sok dolog is kell ahhoz, hogy létrejöjjön a hang, a zene.

    Nagy örömünkre ezen a délutánon felavathattuk a Váci Tankerülettől kapott pianínót is, amely ezentúl a Népház nagytermében lesz látható és hallható, illetve a tankerület még klarinéttal, trombitával, gitárral, fuvolákkal és hegedűkkel is megajándékozta iskolánkat, melyek ezentúl növendékeink zenei fejlődését fogják segíteni.

 

                                                                                   Gellért  Gabriella     zenetanár

picpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpic pic pic pic