Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és AMI

pollacksuli
  • 2021. Tahitótfalu
  • Kossuth Lajos u. 26.
  • Tel.: 06 26 385 741
  • E-mail: szigetisk@gmail.com
  • Intézményvezető: igazgato@pollackmihalyiskola.hu
Vissza a hírek oldalra

Ismét a dobogón

Iskolánk sárkányhajós csapata idén is kijutott az országos bajnokságra. A területi versenyen elért első helyezés után sikerült itt is előkelő helyen végezni.

Az országos döntőt Fadd-Domboriban a Duna holtágán rendezték. Külön kategóriában versenyeztek a gimnazisták valamint az általános iskola 5-6. és 7-8. évfolyama. Mi az 5-6-os kategóriában indultunk két tíz fős csapattal. Kétszáz méter volt a verseny távja. Tizenöt csapat indult a kategóriánkban. Két elődöntő után egyik csapatunk bejutott a döntőbe, ahol végül a harmadik helyen végeztek. Ezzel megismételték a tavalyi sikerüket. Nagyon szoros volt a döntő, az első két helyen végzett csapatok tagjai egytől egyig profi evezősök. Ez is emeli a teljesítményük értékét. Másik csapatunk éppen lemaradt a döntőbe jutásról, ők a hetedik helyezést érték el.

A harmadik helyezett csapat tagjai: Bánáti Lilla, Kovács Karola, Jenei Ákos, Steiner Dávid, Baffia Boglárka, Sáfár Boglárka, Hornyák Zsuzsanna, Dombai Kitti, Tóth Gergely, Antal Kevin, Gyugos Lili.

A hetedik helyezett csapat tagjai: Rizmicsenkó Léna, Vaczó Julianna, Szabó Zénó, Móricz Napsugár, Trybek Ádám, Mészáros Jázon, Ádám Erik, Szalai Tamás, Csereklye Dóra, Fieszl Antal, Juhász Levente.

A csapatok felkészítését Szabó Gábor világbajnok segítette, aki az év közben is folyamatosan tartja az edzéseket a Sárkányhajó sportkörre jelentkező iskolai tanulóknak.

Köszönjük a támogatást az iskola alapítványának, a tankerületnek valamint Schubert Mihálynak, aki az utazásunkat segítette.

Fábián Csaba

picpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpicpic pic pic pic